ΔΤ: Για το Διαπολιτισμικό Παλαιού Φαλήρου

Τα  σχολικά  κτίρια  της  Αττικής  στέλνουν  μήνυμα  SOS!!!   Vol.3

Για μία ακόμη φορά ως γονεϊκή κοινότητα γινόμαστε μάρτυρες της εγκατάλειψης στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολικά κτίρια της Αττικής, αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής του «εξορθολογισμού» του κόστους στην εκπαίδευση η οποία εδώ και χρόνια έχει επιφέρει τη συστηματική και συνειδητή συρρίκνωση της χρηματοδότησης πλήττοντας την εκπαίδευση, τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Τα  σχολικά  κτήρια της  Αττικής  στέλνουν  μήνυμα  SOS.

Σειρά  έχει το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο του Παλαιού Φαλήρου. Η συγκεκριμένη σχολική μονάδα φιλοξενούσε μέχρι πρότινος 200 παιδιά. Μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι είναι ακατάλληλο κτιριακά, αποφασίστηκε η άρση της λειτουργίας του κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά με συνέπεια οι μαθητές του να διασκορπισθούν σε σχολεία της Νέας Σμύρνης ,της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου (π.χ. 8ο, 26ο, 4ο, 13ο καθώς και σε άλλα δημοτικά σχολεία  της Αθήνας και του Πειραιά) χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή ένταξη των μαθητών σε αυτά.

   Τα προβλήματα κτιριακής υποδομής του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά τώρα. Συγχρόνως, κανένα μέτρο δεν λήφθηκε προκειμένου να διασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών στα καινούρια τους σχολεία καθιστώντας με τον τρόπο αυτό τη φοίτηση των παιδιών όχι μόνο αμφίβολη αλλά και δαπανηρή προσωπική υπόθεση. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μαθητές υψηλής ευαλωτότητας, των οποίων η ομαλότητα στη φοίτηση συνιστά προϋπόθεση για κάθε κοινωνικοποιητική, ψυχοσυναισθηματική και ενταξιακή προσπάθεια.

Προϋπήρχαν και είχαν επισημανθεί με επιτακτικό τρόπο μέσα και από τις διεκδικήσεις του Συλλόγου και της Ένωσης  Γονέων Π. Φαλήρου.

Σταθερό αίτημά μας ήταν και παραμένει η ανοικοδόμηση ενός καινούριου, σύγχρονου σχολείου το οποίο να πληροί όλες τις προδιαγραφές που αξίζουν τα παιδιά μας.

Από το αίτημα αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  τώρα   όλοι  οι αρμόδιοι  φορείς,   Δήμος και   Υπουργεία  να εξασφαλίσουν:

ΑΜΕΣΑ κατάλληλο  κτίριο  για  τις  ανάγκες  των μαθητών του  Διαπολιτισμικού Δημοτικού Π. Φαλήρου. Τη  δωρεάν  μεταφορά των μαθητών  αυτών.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειας  Αττικής  να συνεχίσουν τις διεκδικητικές συλλογικές τους πρωτοβουλίες πιέζοντας τόσο σε επίπεδο τοπικών Δημοτικών Αρχών όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο παραμένοντας σε επαγρύπνηση για τα ζητήματα της  σχολικής στέγης  στην Αττική.

el