Να ενταχθούν τα Πρότυπα Σχολεία της Αττικής στο πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς της Περιφέρειας Αττικής

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής στηρίζει την πρωτοβουλία 15 Συλλόγων Γονέων Πρότυπων Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής, που διεκδικούν το δικαίωμα των μαθητών στην δωρεάν μετακίνηση τους από και προς το σχολείο τους.

Την ίδια ώρα, αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, αντιπεριφερειάρχες και νομικές υπηρεσίες, διυλίζοντας τον κώνωπα ανακαλύπτουν και επικαλούνται νομικές ασάφειες, κάνοντας πάντως προς όλους ΣΑΦΕΣ, εκείνο που η Κοινή Υπουργική Απόφαση 50025/2018 – ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018, από ετών προβλέπει, πως το δικαίωμα των παιδιών μας ΚΑΙ στην μετακίνηση τους στο σχολείο είναι πρωτίστως θέμα κόστους.

Με λόγια απλά ακόμη και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών δεν είναι δικαίωμα ενός μαθητή λυκείου αν το σπίτι του δεν απέχει το λιγότερο 4 χιλιόμετρα από το σχολείο!!!

Το οργανωμένο Γονεϊκό Κίνημα έχει ως πάγια θέση τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών/τριών μέσω Δημόσιου φορέα μεταφορών μαθητών, τόσο για τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, όσο και για εκδρομές, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού & άθλησης κ.λ.π..

Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την άμεση ένταξη των προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής στο πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

el