ΓΟΝΕΙΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ

Με το μαζικό και αγωνιστικό  σημερινό συλλαλητήριο όλοι μαζί, γονείς, μαθητές,  και εκπαιδευτικοί ύψωσαν για ακόμα μία φορά την φωνή τους διεκδικώντας τα αυτονόητα μέτρα ασφάλειας έναντι της πανδημίας για τα σχολεία μας.

Με συνθήματα όπως «Λεφτά για την Παιδεία, μάθημα με ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», ανέδειξαν τον επικίνδυνο χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την διάδοση του ιού μέσα στα σχολεία, με ήδη πάνω από 30.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Απαίτησαν αραίωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη του απαιτούμενου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, δωρεάν και με ευθύνη του ΕΟΔΥ όλων των ειδών τα τεστ, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ε.Β.Ε.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής παρέδωσε υπόμνημα στο Υπουργείο Εργασίας και ζήτησε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό ζητώντας άδεια με πλήρεις αποδοχές χωρίς να χρεώνεται η κανονική άδεια των εργαζόμενων γονέων για  όσο διάστημα  χρειάζεται  να  φροντίσουν  τα  παιδιά που νοσούν.

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουμε την δράση μας για το  σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών για όλα τα παιδιά. Απαιτούμε την άμεση εκπλήρωση των αιτημάτων μας.

el