ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αρνείται να αφουγκραστεί τις αγωνίες εκατοντάδων χιλιάδων γονιών και ανοίγει τα σχολεία στις 10 Γενάρη χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παρά τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων, το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην γνωστή συνταγή του στοιβάγματος 25 και 27 παιδιών ανά τάξη με μόνο μέσο προστασίας τις μάσκες και τα ανοιχτά παράθυρα. Ούτε κουβέντα για αραίωση των παιδιών στα τμήματα με ταυτόχρονη πρόσληψη εκπαιδευτικών, για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας, για δωρεάν ειδικές μάσκες και κάθε είδους προληπτικού ή διαγνωστικού τεστ, για κατάργηση του απαράδεκτου πρωτοκόλλου του 50%+1 που οδήγησε λύκειο με 37 κρούσματα σε 230 μαθητές να «λειτουργεί».

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως για 3η συνεχή χρονιά δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναχαίτιση του ιού στα σχολεία μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapidκαι μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και όλα τα σωματεία των εκπαιδευτικών να μπούμε μπροστά στην διεκδίκηση των παραπάνω, αρχής γενομένης από το

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ.

el