Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για την τραγική κατάληξη μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά από κορονοϊό

Με θλίψη ανακοινώνουμε την τραγική κατάληξη μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά από κορονοϊό. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η τραγική αυτή είδηση φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που επιλέγει να κρατάει ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων.  Τα ειδικά σχολεία λειτουργούν σήμερα, σε φάση κορύφωσης της πανδημίας, χωρίς να υλοποιείται ένα σχέδιο τακτικών τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους, χωρίς καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Λειτουργούν χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, χωρίς να έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, χωρίς να έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών & ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γονιών, των εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη ολοκληρωμένης, ουσιαστικής κρατικής παρέμβασης και μέριμνας η οποία απουσιάζει προκλητικά, ενώ  προκλητική είναι η συνολική προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μαθητή.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων στην περιοχή του Πειραιά να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά με αποφάσεις συμμετοχήςστην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Τρίτη 9/3/2021 και ώρα 1:00 μμ.

Αφήστε μια απάντηση

el