Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής: Κάλεσμα στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 10-02

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν την Tετάρτη 10 Φλεβάρη στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στη 1.00μμ στα Προπύλαια.

Δεν πάει άλλο …δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να γίνονται μπαλάκι στα χέρια του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Η λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων βρέθηκε στην επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτήν τη φάση είναι ανοιχτά τα Γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα, τα Λύκεια εκτός των κόκκινων περιοχών. Όμως, παραμένουν κλειστά τα καλλιτεχνικά σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια), επειδή οι εκπαιδευτικοί ανήκουν και στα δύο σχολεία. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο.

Μας προβληματίζουν  τα ζητήματα της απαξίωσης του σχολικού μαθήματος σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης, το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στους μαθητές με βάση και τις κοινωνικές και μορφωτικές τους «αποσκευές», η επίδραση στην ψυχολογία τους, η πιο έντονη στροφή σε μορφές κοινωνικοποίησης μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας. Τα προβλήματα αυτά, σε συνδυασμό με τις επικείμενες αλλαγές στο Λύκειο, την εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» από φέτος για την Α’ Λυκείου, τον καθορισμό βάσης εισαγωγής από τα ΑΕΙ και τον περιορισμό των επιλογών στο μηχανογραφικό (θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2021 – 2022), δημιουργούν ακόμα περισσότερο άγχος στα παιδιά μας .

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια …οι γονείς μπορούμε και ξέρουμε να διαμαρτυρόμαστε οργανωμένα απέναντι σε ότι έρχεται να βάλει εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών μας

Ζητούμε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια και οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους. Είναι αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία ΌΛΩΝ των σχολείων, σε όλες τις βαθμίδες

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις, συμμετέχοντας μαζικά και μαχητική

 την Τετάρτη  10 Φλεβάρη στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, στη 1.00μμ στα Προπύλαια!

el