ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που με μια φωνή καταδικάζει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που εν μέσω πανδημίας φέρνει για ψήφιση στην Βουλή. Κάνει πως δεν ακούει την φωνή χιλιάδων γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που αγωνιούν για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας απέναντι στον ιό.

Δική μας απάντηση πρέπει να είναι το δυνάμωμα της πάλης απέναντι σε αυτή την ανάλγητη πολιτική:

  • Που επιμένει να θεωρεί πολυτέλεια την μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, την πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τα μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία.
  • Που θεωρεί πως η «τηλεκπαίδευση» λειτούργησε σωστά σε όλη την επικράτεια, ενώ όλες οι έρευνες δείχνουν το εντελώς αντίθετο, που επιμένει στην «Τράπεζα Θεμάτων», αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ανισοτιμία στην μόρφωση.
  • Που αλλάζει τους όρους διεξαγωγής των Πανελλαδικών, 4 μόλις μήνες πριν αυτές διοργανωθούν!

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις, συμμετέχοντας μαζικά και μαχητική την

Πέμπτη 4 Φλεβάρη

στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια.

el