ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΓΜΕ: Η καθημερινότητα στα σχολεία αποδεικνύει, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

η ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες και νέα δεδομένα στα σχολεία, αλλά και στις οικογένειες μας.

Η επόμενη «κανονική» μέρα – όταν και όποτε έρθει – θα έχει διαμορφώσει ένα νέο περιβάλλον στο οποίο θα κληθούμε ως γονείς, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές  να αντιμετωπίσουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι: θα μεγαλώσουν τα μορφωτικά κενά που έχουν τα παιδιά μας, θα αυξηθεί η απόσταση ανάμεσα στις οικογένειες που έχουν την οικονομική και μορφωτική δυνατότητα και στις οικογένεες που δεν την έχουν, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά τα παιδιά τους.

Αν βγήκε ένα σημαντικό συμπέρασμα απ’ όλα αυτά που ζούμε σήμερα είναι: ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων – που είναι το κύτταρο – των Οργανώσεων Γονέων, πάντα είχε, αλλά σήμερα αποκτά ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερο βάρος και αξία ως αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας. Η παρουσία του στη σχολική ζωή σήμερα είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Όλοι οι γονείς καταλαβαίνουμε πόσο δίκαια είναι τα αιτήματα μας. Το ζητούμενο είναι να τα διεκδικήσουμε οργανωμένα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε Συλλόγους Γονέων μαζικούς, ενεργούς και δραστήριους.

Αγαπητοί γονείς,

γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια που στέλνει το παιδί της στο δημόσιο σχολείο,  δυσκολίες  που  είναι  αποτέλεσμα  μιας  παρατεταμένης  οικονομικής  κρίσης,  όμως  χρειάζεται  να αντλήσουμε δύναμη από τα ίδια τα παιδιά μας.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Όπως σας έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει η φετινή σχολική χρονιά, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Οργανώσεων Γονέων είναι εκλογική χρονιά για όλες τις βαθμίδες των οργάνων.

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) έχουμε επεξεργαστεί προτάσεις και πρακτικές  οδηγίες  (www.asgme.gr),  τις  οποίες  σας  έχουμε  κοινοποιήσει,  για  να  διευκολυνθεί  η  εκλογική διαδικασία.

Κατανοούμε  τις  δυσκολίες  που  υπάρχουν,  την  ανασφάλεια  που  έχει  κυριεύσει  κάποιους  γονείς,  όμως  έχουμε αποδείξει ως οργανωμένο κίνημα των γονιών, ότι μπορούμε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να προχωρήσουμε σε εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις και στη συνέχεια σε εκλογές.

Καλούμε κάθε γονιό,

  • να δράσει με βαση τις ανάγκες του παιδιού του για ισότιμη και ολοκληρωμένη μόρφωση σε ένα σύγχρονο  και ασφαλές σχολικό περιβάλλον
  • να  πλαισιώσει  τους  Συλλόγους  Γονέων,  να  θέσει  υποψηφιότητα,  να  δώσει  τη  μάχη  για  μαζικούς  Συλλόγους Γονέων.

Τα παιδιά μας χρειάζονται την παρουσία μας, τη συμμετοχή μας, τη δράση μας,  τον αγώνα μας.

Μας χρειάζονται δίπλα τους σε όλη τη σχολική διαδρομή τους που αναπτύσσονται ως άνθρωποι και έχουμε καθήκον και υποχρέωση να είμαστε εκεί, δίπλα τους, μαζί τους.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

el