Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής: Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα ΔΣ των συλλόγων γονέων της Ιωνιδείου

Ως  ΔΣ της  Ομοσπονδίας  Γονέων Περιφέρειας  Αττικής  εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα ΔΣ των συλλόγων γονέων της Ιωνιδείου, που το προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν να διαχειριστούν σωρεία προβλημάτων που προκύπτουν στη σχολική πραγματικότητα, αφενός από την εξέλιξη της πανδημίας κι αφετέρου από την γενικότερη πολιτική που αφορά στην εκπαίδευση. Κλήθηκαν επιπλέον να αντιμετωπίσουν  – ανάμεσα σε αυτά – και την διασπαστική – διαλυτική συμπεριφορά μερίδας γονέων, οι οποίοι διακινούσαν αυτοβούλως και κρυφά, κείμενο υπογραφών, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου, με αφορμή τις αγωνιστικές δράσεις των μαθητών.

Σύμφωνα με το «κρυπτόν» κείμενό τους “εγκαλούν” το Διευθυντή του Γυμνασίου και τους καθηγητές γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις.

Πολύ περισσότερο οι ίδιοι ανερυθρίαστα προχώρησαν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον μαθητών που καλούσαν στις 15/10 (μέρα απεργίας) σε συμμετοχή των συμμαθητών τους στην συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους γονείς.

Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν την επίθεση εναντίον των μαθητών και διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, ενώ ύστερα από την παρέμβασή τους, οι γονείς που υπέγραψαν το απαράδεκτο κείμενο είναι ελάχιστοι σε σχέση με το σύνολο των γονέων του σχολείου.

Παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν διάφοροι για να φθίνει η επικοινωνία των συλλόγων με τους γονείς, υπό το βάρος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενθαρρύνουμε και επικροτούμε την προσπάθεια των συλλόγων γονέων να έχουν πραγματική γνώση των προβλημάτων του σχολείου τους  και της παιδείας συνολικότερα, την αγωνιστική διάθεση να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην προστασία των παιδιών, στους όρους υγιεινής και ασφάλειάς τους, στην απαίτηση για το καλύτερο δυνατό για την μόρφωση και καλλιέργειά τους. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους γονείς συμμάχους και απομονώνουμε φωνές που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα.

el