Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής στηρίζει την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Το   ΔΣ  της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής  στηρίζει  την  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων  Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας   και αποδοκιμάζει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  να παραχωρήσει  δημόσιο οικόπεδο που προορίζονταν  για την ανέγερση του νέου του 3ΟΥ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας  για τη δημιουργία παιδικού σταθμού που θα λειτουργεί η ίδια.

Πρόκειται για μια απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ιδιαίτερα καθώς πάρθηκε με δεδομένη την ομόφωνη αντίθεση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ, του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, της Γ ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης».

Η προσχολική αγωγή αφορά μια εξαιρετικά ευαίσθητη ηλικία και αποτελεί βασική ανάγκη  για την ανάπτυξη και τη συνολική εξέλιξη των παιδιών. Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού και πρέπει να παρέχεται ενιαία και δωρεάν σε όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους, ευθύνη που δεν μπορεί να μετατίθεται σε κανέναν τρίτο.

Το  ΔΣ  της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και όλους τους αρμόδιους να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη την κοινή θέση του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται και αγωνίζονται για την μόρφωση, την εκπαίδευση και την προσχολική αγωγή των παιδιών.

Εκφράζει την  αλληλεγγύη του με τον αγώνα της Ένωσης Γονέων και όλων των άλλων μαζικών φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα τους για :

  • Aνάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση στη Μητρόπολη του  δημόσιου οικοπέδου που προορίζονταν για τη στέγαση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού. 
  • Tην ανέγερση του νέου 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο χώρο που προβλέπεται με ευθύνη και χρηματοδότησης της πολιτείας.
  • Tη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στον 3ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό.

 Δημόσια, Δωρεάν Παιδεία και Προσχολική Αγωγή και δημόσιους παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες παιδιών και βρεφών από 0 έως 4 ετών. Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού κάθε ειδικότητας. Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των παροχών.

el