ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Ένωση Γονέων Ζωγράφου, με πλειοψηφία των παρατάξεων, “Ανεξάρτητη Κίνηση Γονέων” και “Γονείς σε Κίνηση” (καθώς η παράταξη “Αγωνιστική Ενότητα Γονέων” τοποθετήθηκε με λευκό), αποφάσισε την κοινοποίηση της ακόλουθης ανακοίνωσης :

Με μία πρωτοφανή στην θρασύτητά της, κυβίστηση, το Υπουργείο Παιδείας αναίρεσε εχθές την προ τριών ημερών απόφασή του να διαθέσει ευρέως τεχνολογικό εξοπλισμό σε μαθητές και λίγο πολύ μας δήλωσε ότι «δεν καταλάβαμε καλά»! Επειδή όμως, και ελληνικά μιλάμε, και καλά καταλάβαμε, και μνήμη και κρίση διαθέτουμε, γνωρίζουμε ότι παγίως η αισχύνη διαχρονικά ελλείπει όταν το διακύβευμα είναι το κοινωνικό κράτος και όλες του οι εκφάνσεις (παιδεία, υγεία, υπηρεσίες προς πολίτες) που ακόμη και τέτοιες ημέρες βάλλονται, ενώ, παρεμπιπτόντως, τα ιδιωτικά συμφέροντα, συνεχίζουν να εξυπηρετούνται, ανενδοίαστα.

Η προσπάθεια της τελευταίας (όπως πάντα…) στιγμής εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, να αποφευχθεί η απώλεια της σχολικής χρονιάς δια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, χωρίς όμως να λαμβάνεται καμία πρόνοια ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν πλήρη και ισότιμη πρόσβαση σε αυτή, αν μη τι άλλο καταδεικνύει κυνισμό και αναλγησία που τουλάχιστον εμείς οι γονείς, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε. Έναν σχεδόν μήνα μετά το κλείσιμο των σχολείων, μεγάλος αριθμός μαθητών, δεν συμμετέχει ακόμη στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση παρά το περί του αντιθέτου «success story» που επιχορηγούμενοι καναλάρχες και πρόθυμοι δημοσιογράφοι, κατά κόρον αναπαράγουν, υφαίνοντας παράλληλα τον καμβά μίας κυβερνητικής αγιογραφίας. Και ο αποκλεισμός ή ακόμη και η δυσχέρανση έστω και ενός μαθητή, από την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, είναι απλώς, ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από την πρώτη στιγμή, πρωτοπορώντας, ανέδειξε το πρόβλημα και απαίτησε άμεσες λύσεις. Το ότι δεν εισακούστηκε ακόμη, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας αυτός είναι χαμένος. Ενώνουμε την φωνή μας με χιλιάδες Συλλόγους, Ενώσεις Γονέων, την ΑΣΓΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και συνεχίζουμε να απαιτούμε μετ’ επιτάσεως την άμεση εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία για κάθε μαθητή με την χορήγηση του κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και απεριόριστης δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Γιατί, αποδεδειγμένα, «λεφτόδεντρα» υπάρχουν, αλλά ευδοκιμούν σε άλλους κήπους. Καιρός να αρχίσουν να καρπίζουν και στον δικό μας…

el