Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής: 15/04/2020 – Σχετικά με την εμπλοκή των Δήμων στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό μαθητών και σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας  μετά  των εμπαιγμό των  δύο εγκυκλίων σχετικά με την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτικών και μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τώρα  με  νέα ΠΝΠ  δίνει την αρμοδιότητα  στους Δήμους  να καλύψουν αυτές τις ανάγκες  μέσω  των σχολικών επιτροπών. Φαίνεται, ότι η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δε σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας διεκδικούμε  μαζί με τις Ενώσεις  της Αττικής  εδώ και τώρα :

  • Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές/τριες όλα τα αναγκαία μέσα : δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet .
  • Η όποια κάλυψη μαθητών και σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρέπει να είναι με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και όχι από τα ταμεία των σχολικών επιτροπών ή από τον προϋπολογισμό των Δήμων, επιβαρύνοντας στην ουσία την τσέπη των δημοτών.
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτών-χορηγών στον εξοπλισμό και την λειτουργία των σχολείων .
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.

Οι Δημοτικές Αρχές της  Αττικής , που μπαίνουν πρόθυμα στο επικοινωνιακό  αυτό  παιχνίδι της Κυβέρνησης ας λάβουν υπόψη τους όλες  τις  παραπάνω  διεκδικήσεις  μας!

Αθήνα, 15 Απρίλη 2020

el