ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος
www.goneis.org. E-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com

ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ

Συνεχίζοντας την γνωστή τακτική του «ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει», η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, πατώντας πάνω στον νόμο Γαβρόγλου έκανε εξαγγελίες για το νέο Λύκειο από την χρονιά 2020-2021. Στα νέα μέτρα, προβλέπονται:
– Ο συνυπολογισμός των επιδόσεων των μαθητών και στις 3 τάξεις του Λυκείου (!), τόσο για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και για την απόκτηση του απολυτηρίου.
– Η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου και σταδιακά και στις υπόλοιπες τάξεις, παρά το γεγονός πως την προηγούμενη φορά που εφαρμόστηκε το 40% περίπου των μαθητών έμειναν μετεξεταστέοι.
– Η θέσπιση “ελάχιστης βάσης εισαγωγής” στο Πανεπιστήμιο, που θα καθορίζεται τόσο από το Υπουργείο όσο και από τα αντίστοιχα τμήματα και σχολές των ΑΕΙ, την ίδια στιγμή που η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ έχει χτυπήσει κόκκινο!!!


Γνωρίζουμε πολύ καλά (και πιστεύουμε ότι και η ίδια η κ. Υπουργός γνωρίζει) πως αποτέλεσμα αυτών των νέων μέτρων θα είναι ένα σχολείο ακόμα πιο σκληρό, πιο ψυχοφθόρο και εξετασιοκεντρικό. Ένα σχολείο που αντί να μορφώνει και να ανοίγει πεδία δημιουργικότητας στους μαθητές, θα τους ωθεί σε «παπαγαλία» των SOSθεμάτων, θα τους γεμίζει με γνώσεις που σύντομα θα ξεχαστούν. Σε αυτά τα νέα μέτρα είμαστε αντίθετοι, όπως αντίθετοι είναι και η πλειοψηφία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Από την αρχή της χρονιάς σταθήκαμε δίπλα στα παιδιά μας, στις κινητοποιήσεις που έκαναν αντιδρώντας στην κατάσταση που συναντούν στα σχολεία τους, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον σε σπουδές και εργασία, με αφορμή και την ισοτίμηση των πτυχίων ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων. Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα σταθούμε δίπλα τους στον νέο αγώνα που προετοιμάζουν για να μην γίνουν πράξη οι εξαγγελίες της Υπουργού.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά στο νέο παμμαθητικό συλλαλητήριο την Τρίτη 3 Μάρτη, στις 12.00 π.μ., στα Προπύλαια.

Αθήνα, 26 Φλεβάρη 2020

el